CV

Inga Kennedy (“IKO”) is beeldend kunstenaar en schildert voornamelijk (semi-) abstracte landschappen, stillevens (acryl en aquarel) alsmede portretten (in opdracht). Zij is geboren in Nederland en voltooide achtereenvolgens opleidingen in binnenhuis architectuur, grafische kunst en vrij tekenen/schilderen. Nadien heeft zij jarenlang in het buitenland gewoond waar zij van tijd tot tijd les gaf in verschillende schilderstijlen. Na terugkeer naar Nederland begin jaren 1990 startte zij haar eigen teken- en schildercursussen en organiseerde vele master classes. Sinds het einde van de jaren 1990, opnieuw woonachtig in het buitenland, schildert zij full-time. Het merendeel van haar werk toont een zoektocht naar de grens tussen realisme en abstractie. Via haar levendige kleurgebruik roept zij verschillende stemmingen op, met name geinspireerd door verstilde momenten in de natuur rondom ons. Sinds 2013 woont en werkt zij weer in Nederland en hoewel het schilderen haar voornaamste bezigheid is besteed zij ook tijd aan het maken van kleine sculpturen.

Werkwijze

Alles wat ik beleef, beleef ik in kleur. Wanneer ik naar mensen of muziek luister, zie ik kleuren en vaak overstemmen deze kleuren de geluiden. Wanneer ik schilder – altijd met muziek op de achtergrond – overheerst de kleur de vorm. Op deze wijze probeer ik de gekozen onderwerpen te simplificeren. Meestal trek ik erop uit met een camera op zoek naar die speciale lichtval, de steeds veranderende kaleidoscoop aan luchten en wolkformaties en de weerspiegeling op water. Deze foto’s vormen de basis voor werk in mijn atelier. Een belangrijk uitgangspunt in mijn werk, in het algemeen, is het oproepen van zowel de mysterie als de vreugde van de ons omringende natuur. Om dit te bereiken maak ik gebruik van een uitgesproken, harmonieus kleurgebruik en sterke compositionele elementen om het gevoel van vredigheid en rust te benadrukken.
Mijn meeste schilderijen, ongeacht het thema, worden vooral beïnvloed door de intrigerende dunne lijn tussen hemel en aarde en wonderlijke alchemie: de horizon en de geheimzinnige stilte rondom die lijn wanneer we proberen de oneindige horizon te raken, begeleid door kleur.

 

spreuk kunst